
Τα έργα μας
Περιηγηθείτε στο χαρτοφυλάκιο των έργων μας σε διάφορους τομείς.
Περιηγηθείτε στο χαρτοφυλάκιο των έργων μας σε διάφορους τομείς.
Co-Protect, Συνεργατικός Σχηματισμός Διαλειτουργικών και Ολιστικών Συστημάτων Πολιτικής Προστασίας
Η Consortis Geospatial συμμετέχει ενεργά στο CO-PROTECT, έναν συνεργατικό σχηματισμό καινοτομίας που συγκεντρώνει κρατικούς φορείς, κυβερνητικές υπηρεσίες, οργανισμούς συντήρησης κρίσιμων υποδομών και ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας. Το έργο, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), φιλοδοξεί να ενισχύσει τις δυνατότητες διαχείρισης φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα.
Το Πρόβλημα
Η κλιματική αλλαγή έχει επιδεινώσει τη συχνότητα και τη σφοδρότητα φυσικών φαινομένων, όπως πλημμύρες, ξηρασίες, καύσωνες, σεισμοί και δασικές πυρκαγιές. Οι υφιστάμενες δομές πολιτικής προστασίας και οι κρίσιμες υποδομές αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις, με την ανάγκη για πιο ολοκληρωμένες και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις να είναι επιτακτική.
Η Λύση
Το CO-PROTECT επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και αναβάθμιση προϊόντων και υπηρεσιών για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών, εστιάζοντας στους εξής τέσσερις τομείς:
Η Consortis Geospatial συνεισφέρει με τις εξής καινοτόμες υπηρεσίες:
Οφέλη
Το CO-PROTECT προσφέρει πολυδιάστατα οφέλη για τη διαχείριση καταστροφών:
Το CO-PROTECT ενδυναμώνει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει φυσικές καταστροφές με προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, προστατεύοντας την κοινωνία, το περιβάλλον και τις κρίσιμες υποδομές της χώρας.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
19 ΦΟΡΕΙΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΙ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ)
ΕΛΛΑΔΑ
FLOODGUARD, Ελλάδα. Διασυνοριακή διαχείριση πλημμυρών - Evrymap
Έργο Floodguard: Ενίσχυση της Διασυνοριακής Διαχείρισης Πλημμυρών με την Πλατφόρμα Web GIS EVRYMAP
Το έργο Floodguard, χρηματοδοτούμενο από το INTERREG VA Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020 στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας για τη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας στις διασυνοριακές λεκάνες απορροής των ποταμών Έβρου, Νέστου και Στρυμόνα. Το έργο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πλημμυρών, αξιοποιώντας προηγμένες γεωχωρικές τεχνολογίες και ανάλυση δεδομένων.
Το Πρόβλημα
Οι διασυνοριακές λεκάνες απορροής των ποταμών Έβρου, Νέστου και Στρυμόνα χαρακτηρίζονται από αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών λόγω των κλιματικών αλλαγών και της έλλειψης ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης και διαχείρισης υδάτων. Η απουσία συντονισμένης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας περιπλέκει τη λήψη αποφάσεων και καθυστερεί την πρόληψη και την αντιμετώπιση πλημμυρών, θέτοντας σε κίνδυνο τις τοπικές κοινότητες και την οικονομία.
Η Λύση
Ο κύριος στόχος του Floodguard είναι η ενίσχυση της διαχείρισης πλημμυρικών κινδύνων μέσω διασυνοριακής συνεργασίας. Με την εγκατάσταση τηλεμετρικών σταθμών παρακολούθησης υδάτων στις λεκάνες απορροής των ποταμών, συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο δεδομένα για τα επίπεδα υδάτων, τη θερμοκρασία, το pH, το βάθος και άλλους κρίσιμους δείκτες. Τα δεδομένα αυτά τροφοδοτούν την προηγμένη πλατφόρμα web-GIS EVRYMAP, που αναπτύχθηκε από την ομάδα της Consortis Geospatial.
Πλατφόρμα Web GIS EVRYMAP
Η EVRYMAP είναι μια προηγμένη πλατφόρμα web-GIS σχεδιασμένη για την αποθήκευση, διαχείριση και οπτικοποίηση δεδομένων από τους τηλεμετρικούς σταθμούς. Προσφέρει ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον με δυνατότητα προβολής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μέσω μιας πύλης χαρτών και ενός πίνακα ελέγχου.
Πρόσβαση στην Πλατφόρμα
Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: http://floodguard.m-t.gov.gr/evrymap/map.
Βασικές Λειτουργίες της EVRYMAP
Πίνακας Ελέγχου και Οπτικοποίηση Δεδομένων
Ο πίνακας ελέγχου της πλατφόρμας, συνδεδεμένος με βάση δεδομένων Apache Superset, παρέχει:
Οφέλη του Έργου Floodguard
Με την ενσωμάτωση αυτών των λειτουργιών, το έργο Floodguard:
Το έργο Floodguard, θέτει τα θεμέλια για μια σύγχρονη, προδραστική και τεχνολογικά υποστηριζόμενη προσέγγιση στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα των διασυνοριακών περιοχών
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Μια αποτελεσματική, ευέλικτη και άμεσα ανταποκρίσιμη ομάδα που πρόσφερε λύσεις και κορυφαία τεχνογνωσία.
Μια αποτελεσματική, ευέλικτη και άμεσα ανταποκρίσιμη ομάδα που πρόσφερε λύσεις και κορυφαία τεχνογνωσία.
Διαλειτουργικό ΓεωΠληροφοριακό Σύστημα για τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Η Consortis Geospatial, σε συνεργασία με τις εταιρείες Consortis και Draxis, έχει αναλάβει την υλοποίηση του Τμήματος 1 του Έργου «Διαλειτουργικό ΓεωΠληροφοριακό Σύστημα για τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».
Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤ08 του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και αφορά τον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση». Σκοπός του είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου διαλειτουργικού γεωπληροφοριακού συστήματος που θα συγκεντρώνει, διαχειρίζεται και διαχέει γεωχωρικά και περιγραφικά δεδομένα, ενισχύοντας τη λειτουργία της Περιφέρειας και τη διασύνδεση με άλλες Διευθύνσεις.
Το Πρόβλημα
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει πλήθος γεωχωρικών δεδομένων, τα οποία διαχειρίζονται μέσω διαφορετικών συστημάτων και διαδικασιών. Αυτή η κατακερματισμένη διαχείριση οδηγεί σε λειτουργικές δυσκολίες, περιορισμένη διαλειτουργικότητα και μειωμένη αποδοτικότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Η Λύση
Το έργο περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και πιλοτική λειτουργία ενός διαλειτουργικού γεωπληροφοριακού συστήματος, το οποίο:
Υποσυστήματα
Η λύση αναπτύσσεται σε δύο βασικά υποσυστήματα:
Υποσύστημα Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για τις Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής:
Υποσύστημα Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων:
Εφαρμογή EVRYMAP
Η προτεινόμενη λύση περιλαμβάνει την πλατφόρμα EVRYMAP της Consortis Geospatial, ένα ώριμο σύστημα χαρτογραφικής διαχείρισης, το οποίο:
Το EVRYMAP θα παραμετροποιηθεί και θα επεκταθεί προσφέροντας πρόσβαση στο Υποσύστημα 1 και την χαρτογραφική πλατφόρμα (Web GIS Portal) και παράλληλα σύνδεση στην Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Αιτημάτων Αδειοδότησης, καθώς και στο Υποσύστημα 2 και τον Πίνακα Ελέγχου (Dashboard), το Σύστημα Ανοιχτής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Ψηφιακό Σύστημα Παρακολούθησης της Υλοποίησης του ΠΕΣΠΚΑ.
Οφέλη
Το έργο θα συμβάλει:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Πρόληψη και διαχείριση των κινδύνων διάβρωσης των ακτών μέσω ενός προηγμένου συστήματος παρατηρητηρίων
Η Consortis Geospatial, για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), ανέπτυξε ένα καινοτόμο Παρατηρητήριο για τη χαρτογράφηση, πρόγνωση και διαχείριση της διάβρωσης των παράκτιων ζωνών. Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία».
Το Πρόβλημα
Η διάβρωση των παράκτιων ζωνών αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της ΠΚΜ. Οι φυσικές αιτίες και οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ενισχύουν τον κίνδυνο, ενώ η απουσία συστηματικής καταγραφής και ανάλυσης δεδομένων καθιστούσε δύσκολη την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Η Λύση
Η Consortis Geospatial ανέπτυξε έναν ψηφιακό κόμβο παρατήρησης, ο οποίος περιλαμβάνει:
Οφέλη
Το Παρατηρητήριο παρέχει πολλαπλά οφέλη:
Το Παρατηρητήριο Διάβρωσης Παράκτιων Ζωνών αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την πρόληψη, διαχείριση και μετρίαση των κινδύνων διάβρωσης. Η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών από την Consortis Geospatial διασφαλίζει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ προάγει την αειφόρο ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα των παράκτιων περιοχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.)
Κεντρική Μακεδονία
Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Γεωπληροφοριακού Συστήματος για το Οδικό Δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς - MOBIROAD
Η Consortis Geospatial ανέλαβε και ολοκλήρωσε την ανάπτυξη ενός γεωπληροφοριακού συστήματος καταγραφής και διαχείρισης βλαβών του οδικού δικτύου, για λογαριασμό της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς. Το έργο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης του οδικού δικτύου, αυτοματοποιώντας διαδικασίες και βελτιώνοντας τη λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών.
Το Πρόβλημα
Η διαχείριση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Κιλκίς βασιζόταν σε παραδοσιακές, μη αυτοματοποιημένες μεθόδους, γεγονός που καθιστούσε τη διαδικασία χρονοβόρα και επιρρεπή σε λάθη. Η έλλειψη τυποποίησης στις διαδικασίες καταγραφής και αποκατάστασης βλαβών προκαλούσε καθυστερήσεις στον προγραμματισμό και στην εκτέλεση εργασιών, μειώνοντας την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών.
Η Λύση
Η Consortis Geospatial ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο γεωπληροφοριακό σύστημα με το Υποσύστημα Καταγραφής Βλαβών Οδικού Δικτύου, το οποίο περιλάμβανε:
Οφέλη
Το γεωπληροφοριακό σύστημα προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για τη διαχείριση του οδικού δικτύου:
Το έργο της Consortis Geospatial έθεσε τα θεμέλια για μια σύγχρονη, αποδοτική και διαφανή διαχείριση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Κιλκίς, προάγοντας τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια των μεταφορών στην περιοχή.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΈΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
Π.Ε. Κιλκίς
Ανάπτυξη Βάσης Δεδομένων και Εφαρμογής Πληροφοριών Δόμησης στον Δήμο Παύλου Μελά
Η Consortis Geospatial ανέλαβε τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης βάσης δεδομένων και την ανάπτυξη εφαρμογής πληροφοριών δόμησης για τον Δήμο Παύλου Μελά. Το έργο αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των οικοδομικών αδειών και στη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους επαγγελματίες.
Το Πρόβλημα
Η διαχείριση των οικοδομικών αδειών του Δήμου Παύλου Μελά βασιζόταν σε ένα αναλογικό αρχείο, γεγονός που καθιστούσε τη διαδικασία εύθραυστη, χρονοβόρα και επιρρεπή σε φθορά λόγω της συχνής χρήσης. Η έλλειψη ψηφιακού συστήματος δυσχέραινε την ταχεία εξυπηρέτηση των αιτημάτων, ενώ οι διαδικασίες διαχείρισης παρέμεναν αναποτελεσματικές.
Η Λύση
Η Consortis Geospatial ανέπτυξε ένα σύγχρονο γεωγραφικό πληροφοριακό σύστημα (GIS) που περιλαμβάνει τα εξής:
Οφέλη
Το έργο προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα για τη διαχείριση των οικοδομικών αδειών και τη βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου:
Το νέο σύστημα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της διαχείρισης δόμησης και της παροχής υπηρεσιών, καθιστώντας τον Δήμο Παύλου Μελά πρωτοπόρο στη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Δήμος Παύλου Μελά
OTS
Δήμος Παύλου Μελά
Υπηρεσία Γεωπληροφοριακού Συστήματος & Πλατφόρμα Καταγραφής Βλαβών Οδικού Δικτύου – Δήμος Μυκόνου
Στο πλαίσιο της ψηφιακής αναβάθμισης του Δήμου Μυκόνου, υλοποιήθηκε η Υπηρεσία Γεωπληροφοριακού Συστήματος Καταγραφής Στοιχείων Υποδομής και Πλατφόρμα Καταγραφής Βλαβών Οδικού Δικτύου. Το έργο περιλάμβανε τη λεπτομερή χαρτογράφηση των στοιχείων του οδικού δικτύου μέσω κινηματικής χαρτογράφησης (mobile mapping) και την ανάπτυξη ενός προηγμένου ψηφιακού εργαλείου για την άμεση καταγραφή και διαχείριση βλαβών.
Το Πρόβλημα
Ο Δήμος Μυκόνου αντιμετώπιζε σημαντικές προκλήσεις στη διαχείριση του οδικού δικτύου, καθώς η έλλειψη συστηματικής καταγραφής των πάγιων στοιχείων και των βλαβών οδηγούσε σε:
Η Λύση
Με τη χρήση σύγχρονων γεωπληροφοριακών τεχνολογιών και του συστήματος κινηματικής χαρτογράφησης Imajbox 3TX+, πραγματοποιήθηκε λεπτομερής αποτύπωση 270 χιλιομέτρων οδικού δικτύου, με συλλογή 180.000 φωτογραφιών και εξαγωγή κρίσιμων στοιχείων, όπως:
Η διαχείριση των δεδομένων έγινε μέσω του λογισμικού Imajview, ενώ για την προστασία προσωπικών δεδομένων εφαρμόστηκε ανωνυμοποίηση εικόνων με το Gallio Pro anonymization.
Παράλληλα, ενσωματώθηκε, επεκτάθηκε και βελτιστοποιήθηκε η εφαρμογή MOBIROAD, επιτρέποντας σε υπαλλήλους του δήμου να καταγράφουν, διαχειρίζονται και επιλύουν βλάβες στο οδικό δίκτυο σε πραγματικό χρόνο.
Τα Οφέλη
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΜΥΚΟΝΟΣ
Δημιουργία Διαδικτυακής Πλατφόρμας και Εφαρμογής ReuseApp για την Επαναχρησιμοποίηση Υλικών από τους πολίτες
Η Consortis Geospatial, σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., ανέπτυξε μια καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα και την εφαρμογή DIADYMA ReuseApp, με στόχο την προώθηση της επαναχρησιμοποίησης υλικών και τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Η πλατφόρμα και η εφαρμογή επιτρέπουν στους πολίτες να παραδίδουν ή να παραλαμβάνουν επαναχρησιμοποιούμενα υλικά από τα Κέντρα Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΕΥ), προωθώντας έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.
Το Πρόβλημα
Η ανεπαρκής ευαισθητοποίηση του κοινού και η περιορισμένη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση υλικών οδηγούν σε αυξημένα επίπεδα απορριμμάτων, επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Τα Κέντρα Επαναχρησιμοποίησης Υλικών χρειάζονταν μια σύγχρονη πλατφόρμα που θα διευκόλυνε την αλληλεπίδραση με τους πολίτες, καθιστώντας τις διαδικασίες παράδοσης και παραλαβής υλικών πιο αποτελεσματικές.
Η Λύση
Η Consortis Geospatial σχεδίασε και υλοποίησε μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει:
1. Διαδικτυακή Πλατφόρμα για Η/Υ και Mobile Συσκευές
Μια προσβάσιμη πλατφόρμα μέσω υπολογιστών, tablets και smartphones που επιτρέπει στους πολίτες να:
2. Εφαρμογή DIADYMA ReuseApp
Μια εύχρηστη εφαρμογή για κινητά και tablet που επιτρέπει στους πολίτες να:
Οφέλη
Η διαδικτυακή πλατφόρμα και η DIADYMA ReuseApp αποτελούν πρότυπα εργαλεία που προάγουν τη βιωσιμότητα και ενισχύουν τη συνεισφορά των πολιτών στη διαχείριση απορριμμάτων. Επισκεφθείτε την πλατφόρμα εδώ: https://reuse.diadyma.gr ή κατεβάστε την εφαρμογή: DIADYMA ReuseApp.
ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.
Ανατέθηκε στην Consortis Geospatial η υλοποίηση του έργου που αφορά στην αναβάθμιση του Συστήματος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Βόλβης, στην επικαιροποίηση της υφιστάμενης βάσης δεδομένων και στην παροχή τεχνικής υποστήριξης στο προσωπικό του Δήμου.
Το Πρόβλημα
Ο Δήμος Βόλβης διαθέτει σημαντικό αριθμό ακινήτων, τα οποία καταγράφονται σε διαφορετικά συστήματα και αρχεία, γεγονός που δυσχεραίνει τη διαχείρισή τους. Η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου και επικαιροποιημένου συστήματος οδηγεί σε:
Η Λύση
Το έργο περιλαμβάνει:
Υποσυστήματα
Οφέλη του Έργου
Αυξημένη αποδοτικότητα: Ταχύτερη διαχείριση και ενημέρωση δεδομένων
Βελτιωμένη ακρίβεια: Σαφής εικόνα της ακίνητης περιουσίας του Δήμου
Συμμόρφωση με το Εθνικό Κτηματολόγιο: Δεδομένα πλήρως εναρμονισμένα
Μειωμένη γραφειοκρατία: Άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες μέσω GIS τεχνολογιών
Υποστήριξη προσωπικού: Εκπαίδευση και συνεχής τεχνική βοήθεια
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
Q-MOKA Το Πρώτο Ψηφιακό Μητρώο Ατυχημάτων
Στο πλαίσιο του έργου «Ανάθεση καθηκόντων Τεχνικού Συμβούλου», σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 128 του Ν. 4412/2016, η Consortis Geospatial υποστήριξε τη Διεύθυνση Υποδομών Σταθερής Τροχιάς, Συντηρήσεων και Ασφάλειας (Δ14) στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου Μητρώου Ατυχημάτων Οδών-Κόμβων. Το έργο περιλάμβανε τη μετάπτωση δεδομένων σε νέο γεωπληροφοριακό σύστημα βασισμένο στο QGIS, με προοπτική μελλοντικής αναβάθμισης σε πλήρως διαδικτυακή εφαρμογή.
Το Πρόβλημα
Η έλλειψη χωρικών δεδομένων στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, σε συνδυασμό με τη χρήση παρωχημένων συστημάτων διαχείρισης δεδομένων ατυχημάτων, δυσχέραινε την αποτελεσματική παρακολούθηση και ανάλυση των τροχαίων ατυχημάτων. Το προηγούμενο σύστημα βασιζόταν σε γραπτές φόρμες, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη τόσο την ακριβή καταχώρηση όσο και την ανάλυση δεδομένων με χωρική διάσταση.
Η Λύση
Η Consortis Geospatial προχώρησε σε μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση του συστήματος με τα εξής βήματα:
Οφέλη
Το νέο σύστημα παρέχει πολλαπλά πλεονεκτήματα για τη διαχείριση και την ανάλυση δεδομένων τροχαίων ατυχημάτων:
Το νέο Μητρώο Ατυχημάτων Οδών-Κόμβων αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο διαχείρισης που υποστηρίζει τους στρατηγικούς στόχους της Δ14, προάγοντας την οδική ασφάλεια και την αποτελεσματική διαχείριση του οδικού δικτύου.
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Υπογράφηκε νέα σύμβαση με τον Δήμο Θερμαϊκού για την αναβάθμιση του Συστήματος Διάθεσης Γεωχωρικών Δεδομένων, περιλαμβάνοντας την επέκταση των υφιστάμενων λειτουργιών και τη βελτίωση της απόδοσής του.
Το Πρόβλημα
Ο Δήμος Θερμαϊκού διαθέτει σημαντική γεωχωρική πληροφορία, η οποία εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών και των πολιτών. Ωστόσο, το υφιστάμενο σύστημα παρουσιάζει προκλήσεις που αφορούν.
Η Λύση
Το έργο περιλαμβάνει:
Υποσυστήματα
Οφέλη του Έργου
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Gi-Next Πλατφόρμες και Εφαρμογές Δημιουργικών και Ψυχαγωγικών Τεχνολογιών Επόμενης Γενιάς
Η Consortis Geospatial συμμετέχει στο συνεργατικό έργο Gi-NeXt, το οποίο συγκεντρώνει 11 ελληνικές επιχειρήσεις με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων και εξελιγμένων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης ΕΣΠΑ 2014-2020 «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Το Πρόβλημα
Η βιομηχανία δημιουργικών και ψυχαγωγικών τεχνολογιών απαιτεί συνεχώς καινοτόμες λύσεις για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, όπως η ανάπτυξη προηγμένων παιχνιδιών, πλατφορμών επικοινωνίας και εργαλείων επεξεργασίας δεδομένων. Ωστόσο, η έλλειψη ολοκληρωμένων εργαλείων και τεχνολογιών περιορίζει τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να παράγουν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Η Λύση
Το Gi-NeXt εστιάζει στην υλοποίηση τριών βασικών συνεργατικών δράσεων:
Η Συνεισφορά της Consortis Geospatial
Η Consortis Geospatial συμβάλλει με την ανάπτυξη ενός καινοτόμου μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης για χρήση σε online και mobile παιχνίδια. Οι κύριες δράσεις περιλαμβάνουν:
Οφέλη
Το έργο Gi-NeXt προσφέρει πολλαπλά οφέλη:
Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Ελλάδα
Ο Δήμος Κασσάνδρας, ανέθεσε στην Consortis Geospatial την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και αναβάθμισης του Συστήματος Διαχείρισης Δημοτικών Ακινήτων, συμπεριλαμβανομένης της επικαιροποίησης των υφιστάμενων δεδομένων και της τεχνικής υποστήριξης για την εύρυθμη λειτουργία του.
Το Πρόβλημα
Ο Δήμος Κασσάνδρας διαχειρίζεται ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, με τα δεδομένα να είναι καταγεγραμμένα σε παρωχημένα συστήματα, οδηγώντας σε:
Η Λύση
Το έργο περιλαμβάνει
Υποσυστήματα
Οφέλη του Έργου
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
RECREATE – smaRt ECosystem foR improvEment of public Transport pErformance
Η Consortis Geospatial ανέπτυξε την πρωτοποριακή εφαρμογή i-Recreate, με στόχο να μεταμορφώσει την εμπειρία των μετακινήσεων με λεωφορείο, καθιστώντας τις πιο βολικές και ενδιαφέρουσες. Η εφαρμογή προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη θέση των λεωφορείων, τις στάσεις και την πληρότητα των λεωφορείων σε πραγματικό χρόνο, φέρνοντας μια νέα εποχή στις δημόσιες συγκοινωνίες.
Το i-Recreate αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου RECREATE, που χρηματοδοτείται από τα «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υλοποιείται από τη Consortis Geospatial, το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του ΑΠΘ, την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ, και άλλους συνεργαζόμενους φορείς.
Το Πρόβλημα
Οι επιβάτες των δημόσιων συγκοινωνιών συχνά αντιμετωπίζουν έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τον χρόνο άφιξης, τη θέση των λεωφορείων, και την πληρότητα, γεγονός που προκαλεί αβεβαιότητα και καθυστερήσεις στον προγραμματισμό τους. Παράλληλα, οι φορείς των συγκοινωνιών δυσκολεύονται να βελτιστοποιήσουν τον στρατηγικό τους σχεδιασμό λόγω της έλλειψης ακριβών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.
Η Λύση
Το έργο RECREATE επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου οικοσυστήματος εφαρμογών, με κεντρικό εργαλείο την εφαρμογή i-Recreate, η οποία:
Οφέλη
Το i-Recreate, ως μέρος του έργου RECREATE, θέτει τα θεμέλια για ένα νέο, έξυπνο οικοσύστημα δημόσιων συγκοινωνιών, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και την αποδοτικότητα των μεταφορών. Κατεβάστε την εφαρμογή και ανακαλύψτε τη νέα πραγματικότητα στις μετακινήσεις σας!
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- ΕΥΔ Κεντρικής Μακεδονίας
Ν. Θεσσαλονίκης